latinica  ћирилица
06/12/2021 |  14:13 | Autor: SRNA

Vulin: Određeni centri moći žele destabilizaciju Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da određeni centri moći žele destabilizaciju Srbije koja samo zahvaljujući ogromnoj uzdržanosti države i policije izbjegava sukobe.
Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba) -
Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba)

Govoreći o proteklim subotnjim protestima i blokadi saobraćajnica od pojedinih ekoloških organizacija i dijela opozicije, Vulin je istakao da svaki takav protest srpsku policiju košta oko 1,1 miliona evra.

- Samo treba da se zna da ovo nema veze sa ekologijom i životnom sredinom - rekao je Vulin za TV Pink i dodao da organizatori protesta i oni koje ljudi podržavaju primaju pare od stranih fondacija, ali da ogromna većina onih koji su izašli u subotu na protest ne prima pare od Rokfeler fondacije, ni od koga.

Govoreći o saradnji sa Rusijom, Vulin je rekao da je Ruska Federacija uvijek tu da pomogne Srbiji, bez obzira da li je riječ o vojnoj, diplomatskoj ili čak i ekonomskoj pomoći.

On je ocijenio da svaka posjeta zvaničnika Srbije Ruskoj Federaciji uvijek rađa napade iz tačno određenih centara, navodeći kako se uvijek javi neki profesor, pa analitičar.

Prema njegovim riječima, od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je traženo i vršen je pritisak da Srbija uvede sankcije Rusiji.

- Da se to i desi, pa ne znam odakle bi nabavili gas danas. Zahvaljujući tome što Vučić vodi samostalnu spoljnu politiku, zato što je sačuvao naše prijatelje kao što je Rusija, kao što je Kina, mi danas imamo najnižu cienu gasa u Evropi - rekao je Vulin.