latinica  ћирилица
06/12/2021 |  15:22 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

Vlada Srpske o Prijedlogu budžeta za 2022. i programu ekonomskih reformi (VIDEO)

Vlada Republike Srpske razmatra danas na posebnoj sjednici po hitnom postupku prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022-2024. godina, Prijedlog budžeta Srpske za narednu godinu, te Prijedlog zakona o izvršenju tog budžeta.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Vlada će razmatrati po hitnom postupku prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, Zakona o porezu na dohodak, Zakona o radu i Zakona o dječijoj zaštiti.

Po hitnom postupku biće razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama Zakona o komunalnim taksama i Zakona o platama zaposlenih u javnim službama Republike Srpske, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske.

Na dnevnom redu je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Srpskoj, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Srpske, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave Republike Srpske.

Biće razmatran po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministartsvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske.

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje.

Konferencija za medije, nakon sjednice Vlade Republike Srpske, biće održana u 17.30 časova, u Pres-centru Vlade Republike Srpske.