latinica  ћирилица
06/12/2021 |  21:04 ⇒ 21:42 | Autor: RTRS

Uručene nagrade za najbolje volontere i najboljem organizatoru volontiranja

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, večeras je u Banjaluci uručila republičke nagrade za najbolje volontere i najboljem organizatoru volontiranja u Srpskoj za ovu godinu.
Uručene nagrade volonterima - Foto: RTRS
Uručene nagrade volonterimaFoto: RTRS

Udruženje građana Centra za edukaciju "Tvoja riječ" nagrađeno je kao organizator volontiranja, a nagrađeni volonteri su Ratko Radović iz Foče, Dajana Bašić iz Prnjavora, Aleksandar Rade Ćorović iz Banjaluke i Nedeljko Gavranović iz Prijedora.

Davidovićeva je izjavila novinarima da nagrade za četiri najbolja volontera iznose dvije prosječne plate u Republici Srpskoj, dok nagrada za najboljeg organizatora volontiranja iznosi četiri prosječne plate u Srpskoj.

Ona je izrazila zahvalnost svim volonterima koji izdvajaju svoje slobodno vrijeme i čine veliku humanu stvar za građane Republike Srpske kojima je pomoć najpotrebnija.

Davidovićeva je rekla da su, zbog pandemije virusa korona, volonteri u Republici Srpskoj radili u otežanim uslovima, ali da ih to nije spriječilo da se bave humanim poslom - da pomažu ljudima.

Predsjednik Udruženja građana Centra za edukaciju "Tvoja riječ" Olivera Ratković navela je da je Udruženje ispunilo sva očekivanja u svom radu i ove godine dobilo status udruženja od javnog interesa.

Ratkovićeva je čestitala Međunarodni dan volontera svim mladima koji su srećni, voljni i spremni da pruže pomoć onima kojima je potrebna.