latinica  ћирилица
06/12/2021 |  22:03 | Autor: SRNA

Uspješan početak zimske turističke sezone na Јahorini

Zimska turistička sezona na Јahorini zvanično je otvorena za vikend, koji je protekao odlično, o čemu svjedoče mnogobrojni skijaši na stazama dostupnim za ovaj period sezone, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Јahorina".
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

- Vikend je protekao odlično, što je samo još jedan dokaz da Olimpijski centar iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate i nastavlja da piše istoriju kada je u pitanju posjećenost i broj zadovoljnih skijaša - navodi se u saopštenju.

Olimpijski centar Јahorina zabilježio je promet dva i po puta bolji u odnosu na isti period prošle zimske sezone, koji je već na današnji datum dostigao 65 odsto cijelog decembra prošlogodišnje sezone.

U saopštenju se dodaje da je veliki broj karata besplatno obezbijeđen za djecu iz svih sedam opština Sarajevsko-romanijske regije.

- Za period od četvrtka, 9. decembra, do nedjelje, 12. decembra, uz popust od 50 odsto na ski-karte za dnevno i noćno skijanje, Јahorina nastavlja da dočekuje skijaše i ljubitelje ove planine - navode iz Olimpijskog centra.

U narednom periodu Olimpijski centar dočekuje posjetioce uz nastupe više od 20 izvođača u okviru "Balkan mjuzik festivala", koji će biti održan tokom vikenda 10. i 11. decembra, kao i 17. i 18. decembra.

Trenutna visina snježnog pokrivača na Јahorini je 65 centimetara,što omogućava odlično skijanje za sve goste Olimpijskog centra.