latinica  ћирилица
06/12/2021 |  22:31 ⇒ 07/12/2021 | 10:54 | Autor: RTRS

Posebna sjednica o vraćanju nadležnosti; Šta očekuje vlast, a šta opozicija? (VIDEO)

Kolegijum NSRS sutra bi trebalo da zakaže posebnu sjednicu najviše zakonodavne institucije o vraćanju nadležnosti prenesenih na nivo BiH.
Drugi ugao - Foto: RTRS
Drugi ugaoFoto: RTRS

Narodnoj skupštini Republike Srpske ranije je dostavljen materijal za posebnu skupštinsku sjednicu, a poslanici bi trebalo da razmatraju pet tačaka.

Posebna sjednica o vraćanju nadležnosti bila je i tema naše emisije Drugi ugao, u kojoj su gostovali poslanici SNSD-a i PDP-a u Narodnoj skupštini, Srđan Mazalica i Igor Crnadak.

- Ovo je za nas jasna situacija, da SNSD godinu dana pred izbore pravi sebi temu, da bi pokušao na novom dizanju tenzija i sukoba, da pravi sebi teren za narednu kampanju. PDP neće podržati ništa i nikakvu inicijativu koja sebi  sadrži elemente mogućeg sukoba - rekao je Crnadak.

Mazalica je istakao da kada je u pitanju strah od rata i ratnih sukoba da o tome priča samo opozicija.

- Samo SDS i PDP pričaju da može doći do nekog sukoba. Mislim da neće doći do sukoba i da nema potrebe da se straše ljudi. Mislim da je ovo apsolutno jedna situacija u kojoj opozicija traži izgovor da ne glasa, kao što su uvijek tražili razloge da ne glasaju - poručio je Mazalica.