latinica  ћирилица
07/12/2021 |  07:08 ⇒ 11:46 | Autor: RTRS

Šulić: Na sjednici NSRS važna tema za Srpsku i njene građane (VIDEO)

Prenesene nadležnosti treba vratiti na način na koji je moguć i koji nipošto neće dovesti u pitanje i ugroziti Srpsku, naveo je za naš Јutarnji program Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

Šulić je naveo da će posebna sjednica NSRS biti održana najvjerovatnije do kraja sedmice, ali će, kako kaže, o tome danas odlučiti skupštinski Kolegijum.

- U Parlamentu će biti razmatrana važna tema za Srpsku, važna tema i za sve njene građane i nadam se da ćemo izaći sa jedinstvenim stavom - poručio je Šulić.

Podsjećamo, Narodnoj skupštini Republike Srpske ranije je dostavljen materijal za posebnu skupštinsku sjednicu, a poslanici bi trebali da razmatraju pet tačaka.

Trebalo bi da budu razmatrani informacija o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH, informacija o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja, informacija o pravosudnim institucijama BiH, informacija o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti i Deklaracija o ustavnim principima.

Pogledajte opširnije gostovanje potpredsjednika NSRS Denisa Šulića o predstojećoj sjednici Parlamenta i ostalim važnim temama za Srpsku: