latinica  ћирилица
07/12/2021 |  07:49 | Autor: SRNA

Prije podne oblačno i hladno, tokom dana više sunčanih perioda

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH prije podne biće umjereno do pretežno oblačno i hladnije vrijeme, sa slabim mrazom, dok se tokom dana očekuje postepeno smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda.
Šuma   (Foto:Sandra Glumac) -
Šuma (Foto:Sandra Glumac)

Na istoku će tokom većeg dijela dana biti pretežno oblačno, a na planinama povremeno će provijavati slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar pretežno sjevernih smjerova, na jugu umjerena do jaka bura.

Dnevna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do devet, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

Јutros je u većini krajeva oblačno, a u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima pada slab snijeg, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najhladnije je na Bjelašnici gdje je temperatura pala na deset stepeni ispod nule koliko je izmjereno u 7.00 časova.

U isto vrijeme u ostalim mjestima izmjereno je: Han Pijesak minus pet stepeni, Čemerno minus četiri, Kalinovik, Mrakovica i Sokolac minus tri, Nevesinje minus dva, Banjaluka, Sarajevo, Gradiška, Drinić, Novi Grad, Prijedor i Srbac minus jedan, Gacko, Tuzla, Mrkonjić Grad, Rudo i Srebrenica nula, Drvar, Bijeljina, Višegrad, Zenica, Ribnik, Foča i Šipovo jedan, Doboj dva, Bileća i Trebinje četiri, Mostar šest i Neum sedam stepena Celzijusova.

Visina snijega na Han Pijesku jutros je 29 centimetara, zatim na Čemernu 18, na Sokocu osam, u Srebrenici i Kalinoviku po pet, a u Rudom dva centimetra.