latinica  ћирилица
07/12/2021 |  11:19 ⇒ 12:27 | Autor: RTRS

Proizvođačima mlijeka 500.000 KM, Bolnici Doboj 200.000 KM

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je isplatu 500.000 KM za potrebe podrške proizvođačima mlijeka, za saniranje posljedica izazvanih virusom korona.
Upravni odbor Kompenzacionog fonda - Foto: RTRS
Upravni odbor Kompenzacionog fondaFoto: RTRS

UO Kompenzacionog fonda upoznao se na telefonskoj sjednici sa Informacijom o podršci proizvođačima mlijeka i zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku proizvođačima mlijeka, a radi ublažavanja posljedica pandemije virusa korona za 2021. godinu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Isplata sredstava biće izvršena na osnovu dopunskih rješenja za nadoknadu septembarske premije za mlijeko koje će donijeti Agencija za agrarna plaćanja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede i sela koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske prihvatio je Informaciju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite o realizaciji aktivnosti na proširenju kapaciteta intenzivne njege, tehničkoj pripremi za smještaj rezervoara tečnog kiseonika i izgradnju kiseoničke mreže u ЈZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj.

Odobrena je isplata novčanih sredstava ЈZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj u iznosu od 200.000 KM za realizaciju aktivnosti na proširenju kapaciteta intenzivne njege, tehničkoj pripremi za smještaj rezervoara tečnog kiseonika i izgradnju kiseoničke mreže odnosno povezivanja bolničkih objekata sa rezervoarom tečnog kiseonika.

S obzirom na epidemiološku situaciju, Bolnici je neophodno proširenje postojećih kapaciteta za liječenje oksigenoterapijom, navedeno je u saopštenju.