latinica  ћирилица
07/12/2021 |  12:02 ⇒ 12:06 | Autor: TANЈUG

Vučić: Na jednom mjestu vidi se koliko je Srbija napredovala

Na jednom mjestu, u Beogradu na vodi najbolje se vidi koliko je Srbija napredovala i promijenila se, poručio je danas predsjednik Alesksandar Vučić, nakon obilaska završnih radova na zgradi BW Terraces, dodajući da se projektom “Beograd na vodi“ zapušteni dio grada pretvorio u prostor za divljenje.
Vučić posjetio radove na zgradi BW Terraces (Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC) -
Vučić posjetio radove na zgradi BW Terraces (Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC)

Vučić je rekao da je “Beograd na vodi“ najvjerovatnije najveće gradilište u ovom dijelu Evrope, na kojem se polako stvari privode kraju.

- Danas smo u jednoj, spolja najljepše izgrađenoj zgradi, mada je to stvar ukusa... Važno je da se spoljni dio fasade Kule Beograd završava, vjerujem da će prije kraja godine, osim samog vrha kule, sve biti završeno - rekao je Vučić.

Dodao je da je Kula Beograd već pripremljena za sve multimedijalne sadržaje, što će, kaže, biti atrakcija za Beograđane, sve građane Srbije, ali i sve turiste koji dolaze u Srbiju.

- Na jednom malom mjiestu najbolje se vidi koliko je zemlja napredovala i promijenila se za sedam godina - poručio je Vučić.

Kako je rekao, od bara, žabokrečine, nelegalnih baraka pred rušenjem, napravljen je prostor koji je za divljenje, najelitniji u Srbiji, i izaziva sve veću pažnju, sa najljepšim šetalištem, parkovima, najvećim šoping centrum u ovom dijelu Evrope.

Zahvalio je partneru iz UAE Muhamedu Alabaru, bez kojeg, kaže, projekat ne bi mogao da bude realizovan, kao i šeiku Muhamedu, ali i ljudima iz Grada Beograda, koji su uvijek bili velika pomoć i podrška.

- Uspjeli smo sve da izguramo jer smo imali dovoljno snage da se suprotstavimo svima koji su to sprečavali, pokušavali da spreče po svaku cijenu. Zato što su nam snovi i ono što će da bude zapisano u istoriji, bili važniji od dnevne politike i takvih rekacija, i na to sam ponosan - rekao je Vučić.

Pozvao je sve da za Novu godinu posjete Beograd na vodi, da vide kako će to izgledati, a izgledaće, kaže spektakularno - ono što imaju Dubai ili veliki svjetski centri, imaće i Srbija.