latinica  ћирилица
07/12/2021 |  12:13 | Autor: RTRS

Zvorničani prezentovali poslovne ideje

U zgradi Gradske uprave u Zvorniku održana je prezentacija pet poslovnih ideja koje su izabrane za najbolje u okviru Programa podrške razvoju preduzetništva kroz inkubator poslovnih ideja koji zajedno realizuju Grad Zvornik i investicijska fondacija "Impakt". Za najbolje obezbijeđena je i novčana podrška u iznosu od po 5.000 maraka.
Zvornik- prezentacija poslovnih ideja - Foto: RTRS
Zvornik- prezentacija poslovnih idejaFoto: RTRS

Svoju poslovnu ideju prezentovala je i Zvorničanka Bojana Kovačević koja se godinama bavi ručnim radom. Krenula je izrađujući ukrase za kosu za bebe i djecu - trakice, gumice, rajfove. Kada je usavršila tehnike, počela je i sa šivenjem odjevnih predmeta - jastuka, jastučnica, posteljina, zavjesa i draperija.

Moderno, praktično i istovremeno kvalitetno i dobro po zdravlje mališana cilj je od prvog dana. Već godinama joj cilj da otvori vlastitu radnju. Učešće u ovom programu će joj značajno pomoći.

- Opredjelila sam se da predstavim ideju o umjetničkim zanatima i ručnom radu. Čula sam za ovu Fondaciju, prijavila se, a ta sredstva će mi mnogo značiti za početak  - istakla je Kovačevićeva.

Mirela Omerović iz Fondacije istakla je da program obuhvata preduzetničku obuku, dodjelu bespovratne finansijske podrške, kao i stručnu i mentorsku podršku u skladu sa procijenjenim potrebama biznisa.

- Ovo je jedna od 55 lokacija u BiH u kojim se realizuje ovaj projekat. Posebnost ovog programa ogleda se u stručnoj i mentorskoj podršci, a učesnicima ćemo omogućiti i promotivnu podršku za njihove proizvode i uslugu, ali takođe postoji i mogućnost umrežavanja, saradnje i razvoju tržišta - rekla je Omerovićeva.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović poručio je da su ovakvi i slični projekti od velikog značaja za razvoj preduzetništva na području Zvornika.

- Ovim aktivnostima cilj nam je da podstaknemo i pomognemo razradu i oživljavanje ideja naših sugrađana u smislu njihovog osamostaljivanja u provođenju privrednih aktivnosti i naravno da jedan dan oni i njihove porodice žive od tih poslovnih aktivnosti. I ubuduće ćemo podsticati razvoj preduzetništva - istakao je Stevanović.

Ukupna vrijednost projekta je 25.000 KM od čega gradski budžet učestvuje sa 15.000 KM, a fondacija sa 10.000 KM.