latinica  ћирилица
07/12/2021 |  15:12 ⇒ 17:29 | Autor: RTRS

Klokić i Selaković potpisan memorandum o saradnji u oblasti diplomatskog obrazovanja (VIDEO)

Ministri Nikola Selaović i Zlatan Klokić potpisali su u Beogradu memorandum o saradnji vlada Srbije i Republike Srpske u oblasti diplomatskog obrazovanja.
Selaković i Klokić - Foto: RTRS
Selaković i KlokićFoto: RTRS

Sporazum podrazumijeva školovanje kadrova iz Republike Srpske u diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

- Memorandum nama znači mnogo, jer će buduće diplomate iz Republike Srpske biti u prilici da usavršavaju znanja kako bi Srpsku što bolje predstavljali u svijetu. Siguran sam da ćemo sa Srbijom u narednom periodu realizovati brojne projekte koji će pomoći promociji Srpske i pozicije čitave BiH u čitavom svijetu - rekao je Klokić.

Selaković je precizirao da se obuka na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Srbije sastoji od devet mjeseci stalnih predavanja, raznih drugih aktivnosti i polaganja ispita.

- To znači da bi Memorandum počeo da se primjenjuje za nekih 11 mjeseci, a moja namjera je bila da, ako možemo, pre kraja ove godine dovedemo u Beograd jedan broj naših mladih kolega iz Srpske i ugostimo ih na našoj akademiji - rekao je Selaković.