latinica  ћирилица
07/12/2021 |  15:28 ⇒ 16:04 | Autor: SRNA

NSRS: Tužilaštvo BiH nije tražilo listing glasanja

Narodna skupština Republike Srpske odgovorila je na zahtjev Tužilaštva BiH da dostavi dodatne informacije o Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i nisu tačne informacije da je tražen listing glasanja narodnih poslanika, rečeno je danas Srni u ovoj instituciji.
Narodna skupština - Foto: RTRS
Narodna skupštinaFoto: RTRS

U Narodnoj skupštini naveli su da je riječ o redovnoj komunikaciji i nema nikakvog vanrednog stanja, kako su to objavili pojedini mediji, što potvrđuje i činjenica da je odgovor Tužilaštvu iz parlamenta davno otpremljen.

Narodna skupština je na zahtjev Tužilaštva BiH odgovorila 29. novembra.

U odgovoru je navedeno i da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske još nije stupio na snagu, jer su u postupku Ustavom Republike Srpske propisane procedure.

- Nisu tačne informacije da je Tužilaštvo BiH od Narodne skupštine tražilo listing glasanja narodnih poslanika na ovoj sjednici. Kao što je poznato, svi listinzi glasanja narodnih poslanika nalaze se na sajtu Narodne skupštine i javno su dostupni po okončanju svake sjednice - dodaje se u saopštenju.

Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske usvojen je 20. oktobra na 22. posebnoj skupštinskoj sjednici.