latinica  ћирилица
07/12/2021 |  16:03 ⇒ 17:46 | Autor: RTRS

Cvijanović: Zahvalnost Savezu za dobru i plemenitu ideju (VIDEO)

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" i ove godine biće realizovan još jedan izuzetno značajan projekat kojim će se obezbijediti nabavka vozila za prevoz djece sa intelektualnim poteškoćama iz svih krajeva Republike Srpske.
Prijem za predstavnike Saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica Republike Srpske (Foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Prijem za predstavnike Saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica Republike Srpske (Foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Omogućiti svakodnevni pristup dnevnim centrima i svim aktivnostima i programima prilagođenim potrebama djece sa intelektualnim teškoćama cilj je ovogodišnje akcije "S ljubavu hrabrim srcima" , a tim povodom organizovan je prijem za predstavnike Saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica Republike Srpske.

- Zahvaljujem se još jednom na višegodišnjoj saradnji, na dobrom razumijevanju sa Savezom koji je znao na pravi način da iskomunicira svoje potrebe. Sigurna sam da ćemo na pravi način, kada se okonča ova akcija moći da kažemo da stepenicu po stepenicu realizujemo sve ono što smo još davno zacrtali kao zajedničke ciljeve - rekla je predsjednica Srpske

Naglasila da da na ovaj način želi da se pošalje poruka da institucije i udruženja moraju raditi zajedno, da svi koji imaju određene potrebe u društvu takođe moraju znati koje su to adrese kojima se moraju obratiti.

- Zahvaljujem što su prepoznali i udovoljili našem zahtjevu da se za 33 članice našeg saveza, za oko 2.500 naše djece, naših korisnika omogući i obezbjedi pristup uspostavljenim uslugama u lokalnim zajednicam, gradovima, gdje to postoji, a ako ne postoji upravo uspostavljanjem usluge prevoza javiće se potreba za uspostavljanjem potreba tamo gdje one nisu - navela je Tatjana Spasojević predsjednica Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske.

Nažalost, trenutno u mnogim lokalnim zajednicama korisnici nisu u prilici da redovno posjećuju dnevne centre i udruženja jer nemaju nijedno vozilo za te namjene. Cilj akcije je da i djeci koja žive na desetine kilometara udaljeni od centara u kojima se aktivnosti sprovode, omogući organizovan prevoz.

- Ovo je veliki projekat, ovo je nešto veliko za nas roditelje djece sa smetnjama u razvoju, ovo je velika poruka svima nama da predsjednica čvrsto stoji iza nas i naših potreba i da je potrebno pružiti nam ruku pomoći kada je to potrebno - dodala je Spasojevićeva.

Cvijanoviće je naglasila da je sigurna da će ovo biti još jedna uspješna kampanja.

- Sigurna sam da ćemo prikupiti potreban novac da obezbijedimo vozila, prevozna sredstva za korisnike, da to neće značiti samo podršku korisnicima nego cjelokupnoj porodici - dodala je Cvijanović.

Djeca sa intelektualnim poteškoćama, baš kao i njihovi vršnjaci željni su svakodnevnog druženja, kreativnih radionica i aktivnosti koje podstiču njihov razvoj. Institucije, udruženja, privrednici, donatori, građani, mladi talenti, svi okupljeni u akciji podrške.

- Pozivam ih da podrže ovu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima". Pozovite broj telefona 1411 i dajte svoj mali doprinos, a za nas toliko veliki - poručila je Spasojevićeva.

Predsjednica Srpske kaže da je uvijek najmoćnija poruka svih ovih organizacija to da smo solidarni, da razumijemo da svi u društvu moramo dobiti priliku da se razvijamo onoliko koliko je to moguće i da nam udruženja koja se bave specifičnim pitanjima omogući postizanje ciljeva.

Pokažimo im i ovaj put da nisu sami. Da smo tu kao društvo, zajednica, da brinemo o onima kojima je pomoć i podrška potrebna. Za njihov osmijeh potrebno je tako malo!