latinica  ћирилица
07/12/2021 |  18:25 ⇒ 18:25 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Opozicija iz Srpske pokazala kome polaže račune

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da je sastankom sa predstavnicima stranaka opozicije iz Federacije BiH takozvane građanske orijentacije opozicija iz Republike Srpske, nažalost, još jednom cjelokupnoj javnosti pokazala čiju političku agendu slijedi i kome polaže račune.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

Bursaćeva je rekla Srni da je opozicija iz FBiH, koja za sebe tvrdi da je građanski orijentisana, otvoreno nacionalistička, a svi udruženi sa SDA su jedinstveni "probosanski blok" koji se bori za unitarnu i građansku BiH, suprotno temeljnim principima na kojima BiH počiva.

Ona je istakla da izjave i ideje o neophodnosti izmjena Izbornog zakona u takozvanim "tehničkim aspektima" predstavljaju samo pokušaj skretanja pažnje i energije sa ključnih problema, kako u izbornom sistemu, tako i u zemlji uopšte.

- Niko od njih nije nikad pomenuo probleme u izbornom procesu u mjestima gdje su pobijedili njihovi kandidati, ali imaju nalog i potrebu da problematizuju cjelokupan izborni proces zato što im izborna pobjeda uopšte, a posebno za pojedinačne kandidate, predstavlja i predstavljaće nedosanjani san koji maštaju da riješe kojekakvim softverima - zaključila je Bursaćeva.

Predstavnici opozicije iz Republike Srpske i FBiH smatraju da je održavanje opštih izbora 2022. godine neupitno i ističu da će zajedno insistirati na, kako kažu, transparentnim i poštenim izborima.

Današnjem sastanku su prisustvovali Mirko Šarović /SDS/, Branislav Borenović /PDP/ i Aleksandar Glavaš /DNS/, Edin Forto, Sabina Ćudić i Predrag Kojović /Naša stranka/, Nermin Nikšić i Denis Bećirović /SDP BiH/ i Elmedin Konaković /Narod i pravda/.