latinica  ћирилица
07/12/2021 |  21:37 ⇒ 21:37 | Autor: SRNA

Pašalić: Vlada zainteresovana da sačuva Ribnjak Saničani

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić potvrdio je da je Vlada zainteresovana da sačuva Ribnjak Saničani u Prijedoru.
Boris Pašalić (foto: D. Pozderović) -
Boris Pašalić (foto: D. Pozderović)

Pašalić je rekao da je u pripremi Skupština povjerilaca, na kojoj će se Vlada sigurno pojaviti kao zainteresovana strana koja bi pomogla preuzimanje Ribnjaka.

- Zainteresovani smo da sačuvamo ovaj ribnjak i da ga na neki način izvučemo iz stečaja i da ga preuzmemo, da li Vlada ili grad, uglavnom već smo obavili neke razgovore i stečaj je pitanje suda, stečajnog upravnika - izjavio je Pašalić novinarima u Prijedoru.

On je dodao da je obavljeno nekoliko razgovora sa stečajnim upravnikom, kao i da je Ministarstvo ranije obezbijedilo 20 tona hrane za ribe.

- Mi smo obezbijedili hranu za ribe, grad je obezbijedio čišćenje pristupnog puta kako bi se obezbijedilo izlovljavanje i zainteresovani smo da pomognemo, a ono što je srećna okolnost je da Ribnjak nema mnogo dugova. Oni se mogu sanirati kako bi se mogla nastaviti proizvodnja u ovom preduzeću - istakao je Pašalić.

On je dodao da se nada i podršci ljudi u Saničanima, jer da bi Vlada pomogla mora da ima partnere u Prijedoru.