latinica  ћирилица
08/12/2021 |  10:06 ⇒ 10:47 | Autor: RTRS

Adiko banka osvojila dvije Best Employer Brand Awards Adria 2021 nagrade

Adiko banka dobitnica je dvije nagrade na Best Employer Brand Awards Adria 2021 koje za najbolji brend poslodavca dodjeljuje Carreer Centar, te je proglašena najboljim brendom poslodavca u bankarskom sektoru i najboljim brendom poslodavca u kategoriji integracije brenda poslodavca i korporativnog brenda.
Priznanje za Adiko banku - Foto: RTRS
Priznanje za Adiko bankuFoto: RTRS

Best Employer Brand Awards Adria 2021 nagrade dodatno naglašavaju uspješnu implementaciju nove komunikacijske strategije koju je Adiko banka predstavila u martu 2021. godine i koja je nastala na temelju povratnih informacija zaposlenih i korporativnih vrijednosti Adiko banke.

Kroz slogan "banka za netipične bankare" i različite aktivnosti koje je do sada sprovela, Adiko banka ističe kulturu zajedništva, podsticajno okruženje, te važnost lične inicijative svakog zaposlenog.

- Ponosni smo na osvojene nagrade koje su još jednom potvrdile da se, uz kvalitetne usluge, ključ naše prepoznatljivosti nalazi i u autentičnosti koju svjedoče naši zaposleni - izjavila je Tanja Šplajt-Brainović, izvršna direktorica Upravljanja ljudskim resursima Adiko Grupe.

Marina Јurić, viši ekspert za HR savjetovanje Adiko Grupe, bila je nominovana za najboljeg Employer Brand menadžera.

- Naš cilj bio je brend poslodavca spojiti sa onim što Adiko banka jeste, njenim vrijednostima i kulturom, istovremeno odražavajući iskustva naših zaposlenih. Vjerujemo u kulturu podsticanja inovativnih rješenja, uvažavanja povratnih informacija i njegovanja ljudskih odnosa. Adiko tim zaslužuje biti prepoznat i percipiran prema svemu što smo proteklih godina stvarali u svim zemljama regiona u kojima smo prisutni - istakla je Јurić.