latinica  ћирилица
08/12/2021 |  12:02 ⇒ 13:02 | Autor: SRNA

Višković: Investiciono-razvojna banka opravdala razlog postojanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Investiciono-razvojna banka opravdala sve razloge svog postojanja, da je potrebna Srpskoj i da se mora ojačati zarad nastavka podrške privredi.
Višković-Vrhovac - Foto: Twitter
Višković-VrhovacFoto: Twitter

Višković je podsjetio da je IRB do sada uložio više od 2,8 milijardi KM u privredu, a posebno se istakao na planu stambenog zbrinjavanja mladih bračnih parova.

- Cilj je da IRB nastavi da radi što bolje u interesu Republike Srpske i njenih stanovnika - rekao je Višković povodom obilježavanja 15 godina Investiciono-razvojne banke.

On je podsjetio da je IRB pružio značajnu podršku privredi tokom pandemije virusa korona.

Premijer Srpske je danas dobio zahvalnicu za doprinos radu IRB-a.

Vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac rekao je da je ova finisijska ustanova ostavila neizbrisiv trag u društveno-ekonomskom životu Republike Srpske, što je pokazano i u vremenu pandemije.

- Ostali smo oslonac privredi, stanovništvu i Republici Srpskoj - istakao je Višković.

Ministarka finansija Zora Vidović čestitala je jubilej IRB-u i zahvalila za kreditni doprinos privredi Republike Srpske.

- IRB je sve vrijeme radila da pomogne i unaprijedi biznis u Republici Srpskoj, ali i pomogne fizičkim licima i mladim bračnim parovima da obezbijede stambeni prostor. Svemu tome dajemo i davaćemo podršku iz Vlade s ciljem da uslovi na tom planu budu što povoljniji - rekla je Vidovićeva.

Ona je dodala da je u planu prekompozicija IRB-a kako bi ova banka dobila veća ovlaštenja.

Proslavi jubileja IRB-a u Banjaluci prisustvovali su i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Saša Trivić i drugi gosti.