latinica  ћирилица
08/12/2021 |  12:06 ⇒ 12:34 | Autor: SRNA

Akcija "Koridor": Uhapšeno osam osumnjičenih za krijumčarenje robe (FOTO)

Granična policija BiH saopštila je da su u nastavku akcije "Koridor" izvršeni pretresi na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja, te da je uhapšeno osam osumnjičenih za krijumčarenje robe.
Zaplijenjena roba - Foto: klix.ba
Zaplijenjena robaFoto: klix.ba

U saopštenju se navodi da su privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, kao i predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnog djela, te određena količina municije.

Uhapšeni su osumnjičeni da su od avgusta do decembra ove godine organizovano učestvovali u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, u vrijednosti najmanje pola miliona KM, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH.

Pomenuta lica tekstilnu robu nabavljala su na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su tu robu krijumčarili preko granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na pijaci “Arizona“.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da ova agencija za zaštitu zakona kontinuirano radi na sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe.

On je zahvalio pripadnicima Granične policije i Tužilaštvu BiH na još jednoj uspješno realizovanoj operativnoj akciji.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije Granične policije BiH, gdje će biti obavljena kriminalistička obrada i ispitivanje, a nakon toga postupajući tužilac BiH donijeće odluku o statusu osumnjičenih.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju.