latinica  ћирилица
08/12/2021 |  14:11 ⇒ 20:12 | Autor: SRNA

Grad Doboj MUP-u ustupio zemljište za potrebe Žandarmerije (VIDEO)

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas su potpisali sporazum o prenošenju vlasništva bez naknade nad zemljištem u vlasništvu grada na MUP Srpske za potrebe izgradnje objekta za smještaj Јedinice žandarmerije dobojske Policijske uprave.
Boris Јerinić i Dragan Lukač - Foto: RTRS
Boris Јerinić i Dragan LukačFoto: RTRS

Lukač je novinarima u Doboju izjavio da ovo predstavlja veliku pomoć za MUP Republike Srpske i naveo da slijedi izrada idejnog rješenja budućeg objekta Јedinice žandarmerije, a zatim i dobijanje neophodnih dozvola za gradnju.

On je ukazao na dobre odnose sa Gradskom upravom u Doboju na unapređenju rada policije, kako bi se poboljšala bezbjednost građana u ovoj i lokalnim zajednicama u nadležnosti dobojske Uprave.

- Policijska uprava u Doboju je poslije banjalučke jedna od najvećih, tako da nam ova ulaganja mnogo znače na unapređenju rada policije - izjavio je Lukač.

Јerinić je rekao da je Skupština grada dala saglasnost na ovaj sporazum i davanje zemljišta za trajni smještaj žandarmerije na površini od 5.226 metara kvadratnih koji se nalazi u neposrednoj blizini kasarne Oružanih snaga BiH "Vojvoda Radomir Putnik".

On je kao naredni najavio projekat trajnog rješavanje Policijske stanice dva u Ustaničkoj ulici.

Јerinić je podsjetio da je Skupština grada Doboja u avgustu usvojila odluku o angažovanju 173.832 KM, namijenjene Policijskoj upravi u Doboju, na ime pomoći za sanaciju fasade objekta ove uprave u Ulici Svetog Save.

Sastanku je prisustvovao i načelnik Policijske uprave u Doboju Slobodan Radinković.