latinica  ћирилица
08/12/2021 |  14:25 | Autor: Agencije

Stanojević pred Anortozis: Najvažniji meč

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je tim svjestan značaja sutrašnje utakmice protiv Anortozisa u Ligi konferencija i pozvao navijače da ih podrže u što većem broju.

Crno-bijeli sutra od 18.45 na stadionu u Humskoj dočekuju Anortozis u posljednjem kolu grupne faze Lige konferencija.

- Svi znamo šta ova utakmica nosi, šta donosi i kakav je značaj. Toga smo svjesni, bitna je za nas iz 1000 opštepoznatih razloga. Imamo određenih kadrovskih problema, kraj je polusezone, dosta stvari se nakupilo. Pantić je neizvjestan, gotovo sigurno neće igrati sutra. Potrebna nam je pomoć navijača, koji su bili uz veliku energiju uz nas. Oni su nas uveli u Evropu. Sutra nam je neophodna podrška navijača. To nam je želja, da svaki igrač dobije podršku - rekao je Stanojević na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Stanojević je upitan i da li je duel sa kiparskom ekipom jedan od najvažnijih u ovoj polusezoni.

- U fudbalu je uvijek posljednja utakmica najvažanija. Ova je specifična, jer te vodili u proljeće u Evropi ili ne. Možemo da je okrakterišemo kao najvažniju. Anortozis je jedna nepredvida ekipa, mogu da iznenade. Rotiraju dosta igrača, znamo samo da štoper nema pravo igranja zbog kartona. Oni igraju rasterećemo u gostima. Sigurno da će rizikovati. Utakmica traje 90 minuta i možete dati gol tada i pobijediti. Ne kalkulišemo, igramo našu prepoznatljivu igru. Probaćemo da igramo onako kao i do sada. Imamo i plan B, ako treba da jurimo rezultat - rekao je Stanojević i dodao da je ponosan i zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala u dosadašnjem dijelu sezone.

Partizanu je za evropsko proljeće potreban i bod, ali Stanojević je istakao da se o tome i ne razmišlja.

- Od toga da nama je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minuti, do tada samo razmišljamo da nam je samo potrebna pobjeda. Razmišljamo o svemu, na više načina, mijenjamo formaciju, nešto moramo da rizikujmeo u igri. Nama je svaka utakmca moranje, kada je bila elimiaciona mi smo igrali najbolje, karakter je bio izuzetan. To mi daje samopouzdanje, da to možemo i u sutrašnjoj utakmici - zaključiio je Stanojević.

Fudbaler Partizana Miloš Јojić rekao je da je tim spreman za sutršnji duel i da ne razmišlja mnogo o rivalu i da je fokusiran na sopstveni kvalitet.

- Došli smo do kraja grupne faze, izborili smo da mi sami odlučeujemo o prolasku dalje. Spremni dočekujmo, igramo pred našim navijačima i nadam se da ćemo se svi zajedno radovati - poručio je Јojić.