latinica  ћирилица
08/12/2021 |  14:44 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Usvojen rebalans budžeta grada Banjaluke (VIDEO)

Odbornici Skupštine grada, bez SNSD-a, podržali su ovogodišnji Rebalans budžeta grada Banjaluka, koji je veći za 17 miliona maraka.
Skupština grada Banjaluka - Foto: Twitter
Skupština grada BanjalukaFoto: Twitter

Rebalans su podržali odbornici PDP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a, SP-a, odbornik SDS-a i odbornik Narodnog pokreta "Banjaluka zove".

Za gradonačelnika Banjaluke, usvajanjem rebalansa, završena je godina borbe s kojom Banjaluka može da, kako kaže, privede kraju izazovnu godinu.

Važno mu je, kaže, što će dodatnih 17 miliona doprinijeti realizaciji brojnih projekata i obaveza prema građanima.

- Da možemo da čistimo snijeg, da možemo da zakrpamo rupe koje nismo. Da možemo asfaltirati, graditi most u Česmi, svi važni infrastrukturni projekti - rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Nije bilo razloga da glasamo protiv ovog budžeta, kaže šef Kluba odbornika Ujedinjenje Srpske Neven Stanić, objasnivši da njihov potez ne znači da izlaze iz skupštinske većine.

Stalno smo govorili da treba saradnja i da je bitno i da gradonačelnik sluša odbornike i da se usaglašavaju politike, kaže Stanić, dodavši da prema njemu sve svađe ne smiju biti važnije od građana.

Naglasio je da je klub Ujedinjene Srpske, jedini u ime koalicije uložio amandaman.

- Smatramo da smo kao klub i kao partija pobjednici jer smo izvojevali pobjedu,a to je nastavak gradnje mosta u Docu. Borili smo se za izgradnju mosta i uspjeli da tu uvrstim 800.000 maraka u budžet - istakao je Neven Stanić, šef Kluba odbornika Ujedinjenje Srpske u Skupštini grada Banjaluka.

Odbornici Socijalističke partije nisu komentarisali razloge glasanja u gradskom parlamentu. Skupština je u nikad kraćem vremenskom periodu, raspravljala i usvojila svih 26 tačaka dnevnog reda sjednice.

Klub odbornika SNSD-a, iako su došli na početak zasjednja, odbio je da učestvuje u radu Skupštine jer, kako su naveli, nije ispoštovan minimum zahtjeva skupštinkse većine, kada je riječ o islati naknada porodiljama. Od gradonačelnika su tražili i dobili izvještaj da je do danas stiglo 1.178 prijava porodilja, a da je 976 potpuno obrađeno.

- Koliko treba da se obradi zahtjev porodilje koja je predala zahtjev u aprilu i maju. To samo govori o nehtijenju ove administracije da poštuje volju skupštinske većine - istakao je Dragoslav Topić, odbornik SNSD-a.

Јedan od prijedloga odbornika Ujedinjene Srpske nakon Skupštine, je i da gradska uprava svim porodiljama koje nisu predale zahtjev, pošalje obrazac šta sve treba da prikupe od dokumenata, da bi im sredstva, što prije, bila isplaćena.