latinica  ћирилица
08/12/2021 |  15:43 ⇒ 16:29 | Autor: RTRS

Dodik: Nametnuta Inckova odluka mora da nestane iz pravnog sistema (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka u vezi sa kvalifikacijom događaja u Srebrenici mora da nestane iz pravnog sistema i da način na koji će se to dogoditi treba da iznađu oni koji su to i kreirali.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je rekao da je očekivao od Savjeta za implementaciju mira u BiH da danas u Sarajevu kažu da visoki predstavnik nije mogao i nije trebalo da to uradi i da se time omogući Republici Srpskoj da se vrati u institucije.

Ponovio je da svi iz Republike Srpske i dalje stoje na poziciji da je nemoguće da bilo ko kaže za srpski narod i Republiku Srpsku da su "genocidni" i da to ne može da opstane u pravnom prostoru.

Ističući da treba tragati za rješenjima, Dodik je odbacio rješenje koje se može čuti u javnosti, a prema kojem bi istovremeno u parlamentu bila povučena Inckova odluka i usvojeno neko novo rješenje.

Dodik je dodao da je srpski narod slobodarski i da se to ne može ni na koji način promijeniti, ali da se suprotnim nastojanjima kod Srba stvara uvjerenje da se sve protiv njega radi sistematski.

On je ponovio da je "Inckov zakon" neprihvatljiv i da ne može biti dio pravnog kontinuiteta, ma kako da se to riješi.