latinica  ћирилица
08/12/2021 |  17:27 ⇒ 17:27 | Autor: RTS

Stanković: Meč protiv Brage diplomski rad ove generacije

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da će utakmica protiv Brage u Ligi Evrope biti svojevrsan diplomski rad ove generacije. "Crveno-bijeli" u četvrtak od 21.00 gostuju Bragi, u šestom kolu grupne faze Lige Evrope.
Dejan Stanković (Foto: crvenazvezdafk.com) -
Dejan Stanković (Foto: crvenazvezdafk.com)

Zvezda pred posljednju rundu ima 10 bodova i nalazi se na prvom mestu u grupi F, Braga ima bod manje, dok je Midtjiland na osam bodova.

- Moglo bi se reći da je ovo diplomski rad, posle skoro skoro dvije godine zajedničkog rada i napretka, dobrih utakmica, trofeja... Pokušavam da momcima predočim da imamo šansu da jednom utakmciom uđemo u osminu finala Lige Evrope, to je kao da smo sad u šesnaestini finala i da imamo povoljan rezultat.

- Ne želim da budemo podređeni od starta. Ako to bude trebalo, gledaćemo da svi zajedno budemo podređeni i da znamo kako da odgovorimo na njihovu ofanzivu. Želim da budemo opasni, da imamo hrabrosti više sa loptom nego bez lopte. Ovo je lijepa utakmica ove generacije, jedna od važnijih - rekao je Stanković na konfrenciji za medije pred put u Portugal.

Stanković je istakao da je portugalska ekipa drugačija od one koja je u septembru igrala u Beogradu, kada su crveno-beli slavili 2:1.

- Što se tiče posjeda lopte, moraš da budeš strpljiv i ogranizovan. Oni imaju kvaliteta u posjedu. Tehničku su prefektni, takvi su bili u Beogradu, pa smo uspjeli. Želim da mi budemo opasni. Braga igra odlično u posljednje vrijeme, totalno su promjenili odnos u posljednja dva mjeseca.

- Posao će nam biti teži, ali se nećemo predati. Respektujuemo ih, znamo im vrline i mane. Ne odustajemo od našeg cilj. Šta god da se desi, mi pobjednici. Ovakvu šansu ne treba ispuštati. Svjesni smo šta ona može da nam  da - rekao je Stanković.

Trener Zvezde istakao je da će veliki hendikep za ekipu biti to što Seku Sanogo neće moći da igra, jer nije u potpunosti zalečio povredu.