latinica  ћирилица
09/12/2021 |  07:09 | Autor: SRNA

Nesmetano odvijanje saobraćaja, moguće poledice

Saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, po mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima, vozačima se skreće pažnja na mogućnost nailaska na poledicu i ugažen snijeg, a poteškoće pričinjavaju i jaki udari vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Put - Foto: RTRS
PutFoto: RTRS

Na putnom pravcu Glamoč-Mlinište ima ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu, a na putnom pravcu Ripač-Vrtoče /Bihać-Bosanski Petrovac/ magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost.

Slabiji snijeg jutros pada na planinskom prevoju Makljen /Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje/, ali se ne zadržava na kolovozu.

Dodatan oprez neophodan je i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog povećane opasnosti od odrona.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. U toku su radovi na sanaciji ovog klizišta.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi, poput magistralnih puteva Doboj-Rudanka, na području Dervente gdje se gradi kružni tok, Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje, Kozarska Dubica-Draksenić, Banjaluka-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik i kroz tunel Ugar na putu Crna Rijeka-entitetska granica.

Radovi se izvode i na regionalnim putevima Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, Bistrica-Pale i Bistrica-Podgrab, Šipovo-Novo Selo, Јezero-Šipovo, gdje po potrebi u toku dana dolazi do obustave saobraćaja, te
Ukrina-Gornja Vijaka.

Deminerski radovi se izvode na putnim pravcima Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, te Laništa-Marković Polje, zbog čega će dolaziti po povremenih obustava saobraćaja.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se oprezna vožnja i da vozači poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

U FBiH se i dalje radi u tunelu Crnaja na putu Konjic-Јablanica zbog čega se saobraćaj tokom dana odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova, od 23.30 do 4.30, obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a od 22.00 do 6.00 časova se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Јablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Blažuj-Gromiljak /Radanovići/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, na izlazu iz Gruda prema Ljubuškom i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.