latinica  ћирилица
09/12/2021 |  08:49 ⇒ 09:49 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o Konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta za devet mjeseci

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. septembra ove godine.
Vlada Republike Srpske - Foto: Twitter
Vlada Republike SrpskeFoto: Twitter

Vlada bi trebalo da razmatra i informaciju o potrebi izgradnje zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo, te informaciju o realizaciji katastarskog premjera u 13 katastarskih opština koje se nalaze na područjima 10 jedinica lokalne samouprave.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o utvrđivanju opšteg interesa u svrhu izgradnje društvenih i infrastrukturnih objekata: opštinskog administrativnog centra, centra za socijalni rad, biblioteke, zajedničke kotlovnice i saobraćajnice koja će povezivati navedene objekte u užem dijelu centra naselja Stanari.

Ministri bi trebalo da razmatraju i rebalanse ovogodišnjeg i prijedloge budžeta za narednu godinu Јavnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske, Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu i Fonda zdravstvenog osiguranja.

Na dnevnom redu sjednice je i Akcioni plan za unapređenje položaja žena na selu u Republici Srpskoj za period 2022-2024. godina, te Prijedlog plana aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u 2022. godini.

Vlada bi trebalo da razmatra i Prijedlog plana odbrane od poplava u Republici Srpskoj u 2022. godini, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.