latinica  ћирилица
09/12/2021 |  09:44 ⇒ 09:46 | Autor: SRNA

Vučić: Beograd posvećen razvijanju odnosa sa Vašingtonom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd posvećen razvijanju odnosa sa Vašingtonom, ali je ukazao da je tokom 140 godina diplomatskih odnosa bilo i teških trenutaka, pogotovo devedesetih godina.
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram) -
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram)

Vučić je u video-obraćanju učesnicima prijema, koji je organizovala Ambasada Srbije u Vašingtonu povodom 140 godina uspostavljanja bilateralnih odnosa dvije države, istakao da dvije nacije sarađuju na idealima slobode i pravde, da uživaju vrijednosti slobode i jednakosti.

- Neka dugo živi prijateljstvo naših naroda i država - rekao je Vučić.

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić rekao je da su Srbija i SAD sposobne da oblikuju buduće odnose partnerstva i saradnje, jer oni nisu zasnovani isključivo na ostvarenjima bivših generacija, prenose beogradski mediji.

Prvi zamjenik pomoćnika državnog sekretara u Birou za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Derek Hogan rekao je kako SAD sa partnerima nastoje da ojačaju važne odnose sa Srbijom.

Među zvanicama su bili novoimenovani američki izaslanik za izbornu reformu u BiH Metju Palmer, kao i bivši američki ambasador u Srbiji Kajl Skot, ali i drugi brojni nekadašnji američki i međunarodni zvaničnici povezani sa Srbijom i Balkanom.