latinica  ћирилица
09/12/2021 |  10:44 ⇒ 10:45 | Autor: SRNA

Vulić: Dan Republike Srpske će se slaviti dok je srpskog naroda

Dan Republike Srpske, 9. januar, slaviće se dok je srpskog naroda i to ne može osporiti politika Stranke demokratske akcije, poručila je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Komentarišući izjavu Bakira Izetbegovića "da je ukinuo 9.januar kao diskriminatorski", Vulićeva je istakla da nema tog suda niti sile koja može izbrisati 9. januar koji će se slaviti dok je srpskog naroda.

- Nas, mlade generacije ne možete ubijediti da Republika Srpska nije nastala 9. januara 1992. godine, jer to je defakto - rekla je Vulićeva Srni i dodala da je 9. januar više od praznika, nešto što se nosi u srcu.

Vulićeva je istakla da je politika lidera SNSD-a Milorada Dodika pripadnost svom narodu.

Izetbegoviću je poručila da ne diže nacionalne tenzije da bi povratio vlast u Sarajevu, kao i da se iskreno, a ne deklarativno uhvati u koštac sa korupcijom čiji su dio i kadrovi SDA.

- Na osnovu izjava poput "prestaće 9. januar" ili "Ustavni sud BiH odlučiće po apelacijama SDA" lider Bošnjaka Bakir Izetbegović gaji nade da će stranci "magijom" rješavati njihove probleme, bez razgovora i dogovora unutar BiH uvažavajući sve okolnosti - rekla je Vulićeva.