latinica  ћирилица
09/12/2021 |  11:04 ⇒ 11:07 | Autor: SRNA

Počela sa radom soba za terapiju igrom za djecu i adolescente

U Klinici za psihijatriju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske oformljena je soba za terapiju igrom za djecu i adolescente različitog uzrasta koji imaju probleme sa emocionalnim reakcijama, agresivnim ispoljavanjima emocija, anksioznim smetnjama i slično.
Počela sa radom soba za terapiju igrom za djecu i adolescente - Foto: SRNA
Počela sa radom soba za terapiju igrom za djecu i adolescenteFoto: SRNA

Iz UKC-a je saopšteno da je soba namijenjena i za djecu koja su prošla određena traumatska iskustva i teško se socijalizuju.

- U radu sa pacijentima angažovan je psiholog edukovan iz oblasti terapije igrom, odnosno praktičar terapije igrom usmjerenom na dijete. Kroz terapiju igrom edukovani terapeuti koriste metode da pomognu pacijentima da razriješe psihosocijalne teškoće i postignu optimalan rast i razvoj - naveli su iz UKC-a.

Soba je počela da radi početkom decembra, a UKC je time postao prva ustanova u kojoj se ovakav tretman institucionalno sprovodi i pacijenti mogu doći ambulantno sa specijalističkom uputnicom.

- Poželjno je da se prvo napravi klinička procjena psihologa koji bi uputio dijete u tretman /psiholog u UKC ili iz Centra za mentalno zdravlje/. Za početak, soba za terapiju igrom radiće četvrtkom u terminima koji se dogovore sa pacijentima - ističu u UKC-u.

Sve informacije pacijenti mogu dobiti na brojeve telefona 051/434-650 ili 051/434-652 svaki radni dan od 8.00 do 14.00 časova.