latinica  ћирилица
09/12/2021 |  12:29 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Forvard konferencija u Banjaluci (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je počela dvodnevna konferencija Forvard koju organizuju Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Inovacioni centar Banjaluka.
Forvard konferencija - Foto: Twitter
Forvard konferencijaFoto: Twitter

Na konferenciji će više od 20 domaćih i stranih stručnjaka, između ostalog, govoriti o tehnološkim parkovima, prelasku na digitalne servise radi modernizacije javnog sektora i početku uspješne digitalne transformacije.

Pred početak konferencije poručeno je da se zahtjevi tržišta neprekidno mijenjaju i zato se treba prilagoditi aktuelnim svjetskim trendovima kako bi se ekonomija razvijala u svim pravcima.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da je ova konferencija prilika da se govori o inovativnim temama i idejama.

- Centralna tema je digitalna transformacija kao osnovna paradigma informacionog društva, ali i kao jedan od ciljeva rada Ministarstva - rekao je Rajčević.

Direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić istakao je značaj digitalne transformacije, jer je to tema kojom se trenutno bave sve ekonomije u svijetu.

- Zadovoljstvo je ugostiti brojne eksperte iz ove oblasti koji su došli iz drugih zemalja i koji će nam prenijeti svoja iskustva, ali i prijedloge za razvoj - rekao je Gverić.