latinica  ћирилица
09/12/2021 |  13:15 ⇒ 14:19 | Autor: RTRS

"Pokazati jedinstvo i vratiti nadležnosti Srpske"

Udruženje Čast otadžbine apelelovalo je danas na poslanike u NSRS da pokažu jedinstvo i slogu na posebnoj sjednici Parlamenta o vraćanju nadležnosti Republike Srpske.
Logo "Čast otadžbine" - Foto: Screenshot
Logo "Čast otadžbine"Foto: Screenshot

- Budite složni i bez sujete, a sve u službi odbrane Republike Srpskle i srpskog naroda. Vi ste branioci naše istorije, grobova naših ratnika svih generacija, naše slobode i naših života - poručili su iz ovog udruženja.

Istakli su da bi poslanici stranačke razmirice trebalo da "ostave pred ulazom u NSRS" i jedinstvom olakšaju put Republici Srpskoj i Srbiji da se dalje uzdižu i jačaju.

Iz ovog udruženja navode da strani faktor, uz podršku političkog Sarajeva, pokušava da zaustavi Srbiju i Republiku Srpsku na putu prosperiteta i čini sve da razbije jedinstvo Srba.

Kako navode iz ovog udruženja, Srbija i njeno rukovodstvo nalaze se na udaru čiji je cilj primorati predsjednika Aleksandra Vučića da podnese ostavku.

- Grade se putevi, brze pruge, fabrike, bolnice i nezaustavljivo se poboljšava standard građana Srbije. Ličnim primjerom dobrog domaćina Vučić je pokazao da su rad i znanje osnov uspjeha. Svojom hrabrošću je odbacio slugarenje i poniznost i povratio ponos i dostojanstvo našem narodu. Ne mrzi nikoga, ali mu je ljubav prema Srbiji i srpskom rodu na prvom mjestu. Svojim ugledom u svijetu i zajedničkim projektima pomaže srpskom narodu i brani Republiku Srpsku - ističu iz Udruženja Čast otadžbine.

Dalje navode da ni Republika Srpska nije u povoljnijem polažaju, jer "bošnjačka elita hoće da nestane Dejtonski sporazum i u tome imaju podršku onih koji su stvorili dejtonsku BiH".

- Neprekidno upućuju pozive da NATO pakt pošalje trupe na Drinu i tako spriječi /Milorada/ Dodika, Beograd i Moskvu da podijele BiH. Oni, nažalost, ne shvataju da je BiH podijeljena još u Dejtonu - ističe se u saopštenju.