latinica  ћирилица
09/12/2021 |  15:26 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

Vukosavlje: Pušteno u rad postojenje za prečišćavanje vode (VIDEO)

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltija, posjetio je opštinu Vuksavlje i na sastanku sa rukovodstvom opštine obećao je podršku Savjeta ministara u rešavanju krupnih infrastrukturnih projekata kao što su izgradnja potisnog voda i putne infrstrukture i kao najvažnije izgradnju poslvne zone na koridoru 5C.
Otvaranje vodovoda - Foto: RTRS
Otvaranje vodovodaFoto: RTRS

Tegeltija je zajedno sa načelnikom opštine Vukosavlje Borislavom Rakićem  u mjestu Јezero pustio u rad postrojenje za prečišćavanje vode u vrijednosti od 120.000 KM, koje su finasirali ova opština i Savjet ministara.

Tegeltija je rekao je da je projekat mali, ali je ogroman za mještane Јezera.

- Srećan sam da su stanovnici ovog naselja nakon 20 godina dobili zdravu vodu koju će koristiti ova i buduće generacije - rekao je Tegeltija.

On je istakao da se mora voditi računa o malim projektima u lokalnim zajednicama kakva je Vukosavlje, koje nemaju finansijskih kapaciteta da sami realizuju projekte, ali su spremni da učestvuju u njima.

Tegeltija je naveo da će realizacijom velikog projekta izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj, pa do Vukosavlja, ova opština uskoro biti veliko gradilište.

Načelnik Vukosavlja Borislav Rakić rekao je da je projekat izgradnje postorojenja za prečišćavanje vode realizovan u saradnji sa Savjetom ministara koji je obezbijedio 45.000 KM, dok je iz lokalnog budžeta izdvojeno 75.000 KM.

- Mještani Јezera od 2003. godine koristili su tehničku vodu, a puštanjem u rad ovog postrojenja riješeno je snabdijevanje ispravnom vodom za 500 stanovnika ovog dijela Vukosavlja - rekao je Rakić.

Kako je rečno na sastanaku u Vukosavlju izgradnja auto puta koridora 5C dionice od Johovca do Vukosavlja omogućiće ovoj maloj opštini velike benefite koje će Vukosavlje znati iskoristi za svoj razvoj.