latinica  ћирилица
09/12/2021 |  15:41 | Autor: SRNA

Milivojević zatražio više sredstava za obnovu Saborne crkve u Mostaru

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević danas je, dajući primjedbe na Nacrt gradskog budžeta za 2022. godinu, zatražo više sredstava za obnovu Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru, kao i za infrastrukturne projekte u naseljima gdje većinom živi srpska povratnička populacija.
Velibor Milivojević - Foto: SRNA
Velibor MilivojevićFoto: SRNA

Milivojević je na sjednici Gradskog vijeća Mostara podsjetio na važnost Saborne crkve za cijeli grad, njegovu sveobuhvatnu sliku i multietničnost, te iskazao nadu da će se u budžetu naći više sredstava za njenu obnovu.

On je podsjetio da je već ranije tražio sredstva za sportski centar i igralište u naselju Hodbina i da se u budžetu za narednu godinu nađu sredstva bar za početak toga projekta, odnosno za projektnu dokumentaciju.

Milivojević je zatražio i da se izdvoje sredstva za početak gradnje kanalizacije u naselju Ortiješ.

Kada je riječ o kulturi, on se osvrnuo na važnost udruženja "Prosvjeta", "Preporod" i "Napredak" i naglasio da im treba dodijeliti više sredstava iz budžeta.

Takođe je podsjetio na važnost Muzeja Žitomislić, te zatražio izdvajanje sredstava za finansiranje ove institucije.

Milivojević je poručio da će i službeno uputiti amandmane o ovim pitanjima.

Danas je Gradsko vijeće Mostara razmatralo i usvojilo Nacrt budžeta grada za 2022. godinu u iznosu od oko 61 miliona KM, a u narednih 10 dana slijede javne rasprave i amandmanska faza.