latinica  ћирилица
10/12/2021 |  15:55 ⇒ 16:07 | Autor: RTRS

Borenović: Današnja sjednica politički opasan blef koji može koštati Srpsku

Lider PDP Branislav Borenović obraćajući se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao je da je današnja sjednica politički opasan blef, koji može koštati Srpsku.
Branislav Borenović - Foto: RTRS
Branislav BorenovićFoto: RTRS

- Moram reći da sam u potpunosti shvatio da je ovo opasna igra i farsa, pa čak mogu da kažem i blef. Mjesecima smo slušali o vraćanju nadležnosti, da bi smo danas imali jednu informativnu predizbornu sjednicu Narodne skupštine. Ono što je evidentno, jeste da to radite sa činjenicama da radite u završnoj godini svog mandata - kaže Borenović.

Borenović je obraćajući se vlasti u Srpskoj rekao da su imali ozbiljnu namjeru, trebali su ovo pitanje da pokrenu u januaru 2019. godine i zato, kako kaže im ne vjeruje.

- Zato vam ne vjerujem, ovo je licemjerno. Imate svoje koalicione partnere, formirali ste Savjet ministara, popunili fotelje, dogovorili NATO put, preuzeli sve budžetske stavke i čudi me kako to niste dogovorili sa vašim koalicionim partnerima. Dobili ste potpune mehanizme upravljanja ovom zemljom. Preuzmite odgovornost i rješavajte određena složena pitanja. Ali nikad neću dozvoliti kao lider jedne partije da zbog vašeg neuspejha, sav teret političke krize, prebacujete u Srpsku - istakao je Borenović.