latinica  ћирилица
10/12/2021 |  17:52 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska se vraća sebi putem legitimnih odluka Narodne skupštine (VIDEO)

Cilj Republike Srpske je da se vrati sebi putem legitimnih odluka Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Republika Srpska ima snage da se bori za vraćanje svojih nadležnosti prenesenih na nivo BiH - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je njegov cilj, i kao lidera SNSD-a, bio da sve srpske političare pozove na dijalog o ovim pitanjima, a ne da trpi lažne optužbe da politika Srpske može izazvati ratne sukobe i da je isključivo ona prenosila nadležnosti.

Podsjetio je da je SDS prihvatio ranije ukidanje Vojske Srpske i tadašnju reformu odbrane.

Dodik je rekao da Srpska stabilna i da izvršava sve svoje obaveze, a ne da je u krizi, kako tvrdi opozicija.

Naveo je da opozicija, nažalost, uporno potvrđuje ono što pojedini zapadni političari govore, a to je da su uspjeli da razbiju jedinstvenu odbranu Srpske o čemu je ranije postojao sporazum lidera partija.

On je ocijenio da se opozicija ponaša probosanski, o čemu govori i stav SDS-ovog Mirka Šarovića koji kaže da Srpska za ovo nema snage.

- Ko je on da o tome govori? Nije tačno da Srpska nema snage! Ima snage! Nije tačno da nije sve dogovoreno između nas i naših nekih prijatelja. Za to postoji podrška, o tome se ne priča. Ali dovoljno sam i dalje samouvjeren u ovo što radimo - rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.