latinica  ћирилица
14/12/2021 |  21:57 ⇒ 15/12/2021 | 07:45 | Autor: RTRS

Svetislav Pešić za RTRS: Vratiti kult reprezentacije Srbije (FOTO)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u ekskluzivnom intervjuu za RTRS govorio je o budućnosti reprezentacije i predstojećem Evropskom prvenstvu naredne godine.
Svetislav Pešić (Foto: RTRS/Boris Vrhovac) - Foto: RTRS
Svetislav Pešić (Foto: RTRS/Boris Vrhovac)Foto: RTRS

Upitan o dometima Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, Pešić je istakao da ga olimpijski ciklus izuzetno motiviše.

- Pored Evropskog i Svjetskog prvenstva, koji su neminovnost za našu košarku, želio bih kao selektor Srbije učestvovati na Olimpijskim igrama, gdje sam već nastupao sa Njemačkom u Barseloni 1992. godine. Moramo da uredimo sistem, napravimo organizovanu reprezentaciju, ne samo sa pozicije A tima, nego i drugih sekcija. Odatle pravimo primarnu saradnju sa klubovima, koja se nažalost izgubila, ne zbog toga što klubovi ne žele da sarađuju, nego nemaju naviku za saradnju. Napraviti jednu takvu bazu, gdje se rad u reprezentaciji razlikuje od rada u klubu, nemoguće je bez samih klubova. Namjera mi je da ponovo izgradimo kult reprezentacije - direktan je Pešić.

Intervju sa Svetislavom Pešićem (Foto: RTRS)

Popularni Kari podsjeća na trofeje koje je osvajao, priča o omiljenim igračima, razvoju košarke i sebe kao trenera, o rezultatima i očekivanjima u skraćenom olimpijskom ciklusu koji je pred nama, dva najbolja banjalučka košarkaša koje je trenirao-Radenku Dobrašu i Zoranu Kukiću, ali i o tome kako je odbio posao selektora reprezentacije Letonije.

Intervju sa Svetislavom Pešićem, selektorom košarkaške reprezentacije Srbije pogledajte u videu: