latinica  ћирилица
15/12/2021 |  09:51 ⇒ 10:25 | Autor: SRNA

Učenici Muzičke škole "Kornelije Stanković" pomažu vršnjacima (FOTO)

Učenici Muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Ugljevika i Bijeljine umjetničkim performansima daće doprinos u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" i tim humanim činom pomoći svojim vršnjacima sa intelektualnim teškoćama, rekao je Srni direktor ove škole Slaviša Perić.
S ljubavlju hrabrim srcima (foto: Kabinet predsjednika Srpske) -
S ljubavlju hrabrim srcima (foto: Kabinet predsjednika Srpske)

Perić je izrazio zadovoljstvo što su učenici ove škole pozvani da budu partner predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", jer su humanost i plemenitost najvrednije čovjekove osobine.

- Posebna mi je čast što moji učenici sada već drugi put učestvuju u ovoj akciji, u nadi da će svojim nastupom podstaći sve one koji su u mogućnosti da pomognu djeci kojoj je pomoć neophodna i time olakšaju njihovu svakodnevnicu - naveo je Perić.

Foto: RTRS

Prema njegovim riječima, važnost ove humanitarne akcije ogleda se u tome što se održava u kontinuitetu i jedan je od načina da se djeca uče humanosti, plemenitosti i velikodušnosti.

- Smatram da je naša sveta dužnost i obaveza kvalitetna edukacija naše djece, stvarajući od njih dobre ljude. Šireći dobrotu istovremeno je učvršćujemo u sebi - istakao je Perić.

On je dodao da je ponosan na svoje učenike koji su do sada na svjetskim manifestacijama i festivalima u više od 30 zemalja postigli zapažene rezultate, osvojivši više od 400 nagrada.

- Učenici naše škole jedni su od najboljih kulturnih ambasadora koji na plemenit način promovišu Republiku Srpsku - naveo je Perić, te pozvao sve koji su u mogućnosti da podrže ovu humanitarnu akciju.

Kampanja za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, počela je 6. decembra, a prikupljena sredstva biće iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama.

Aktivan je i "M:tel" humanitarni broj 1411 do 31. decembra.