latinica  ћирилица
17/12/2021 |  09:58 ⇒ 10:11 | Autor: SRNA

Ivana Lazendić učesnik akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"

Desetogodišnja djevojčica Ivana Lazendić iz Mrkonjić Grada učestvovaće u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koju organizuje predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović za nabavku prevoza za djecu sa intelektualnim teškoćama u Srpskoj.
Ivana Lazendić i Milijana Protić - Foto: SRNA
Ivana Lazendić i Milijana ProtićFoto: SRNA

Ivana Lazendić, učenica petog razreda Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" i član gradskog hora "Mali princ", predstaviće se pjesmom "Svet ljubavi" i na taj način će sa ostalim talentovanim umjetnicima iz različitih dijelova Republike Srpske dati doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za nabavku prevoza.

Lazendićeva je rekla Srni da je izuzetno srećna što će biti dio ove humane priče i što može da da neki svoj doprinos.

- Baš mi je drago što ću učestvovati u humanitarnoj akciji, a sa pjesmom "Svet ljubavi" sam učestvovala i na drugim festivalima - rekla je Ivana i dodala da je do sada nastupala na muzičkim festivalima u Novom Sadu, Kikindi, Somboru, Zagrebu, Sarajevu i Sloveniji.

Ivanin učitelj, mentor, umjetnički rukovodilac Dječijeg hora "Mali princ", Milijana Protić rekao je da je pjesmu "Svet ljubavi" nekada interpreirala Kristina Ivanović Kiki i izrazio uvjerenje da će je Ivana izvesti na najbolji mogući način.

Ona je navela da je Ivana prisutna u mnogim vaspitno-obrazovnim aktivnostima, kako školskim tako i vanškolskim.

Cilj ovogodišnje akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" jeste da bude sakupljen novac za kupovinu vozila za 33 udruženja u okviru Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Republike Srpske.

Pozivom na humanitarni broj 1411, koji je aktivan do 31. decembra, svi koji žele mogu da doniraju jednu KM za nabavku prevoza za 1.800 djece sa intelektualnim teškoćama u Republici Srpskoj.

Novac može biti uplaćen i na račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka koji je otvorilo Ministarstvo finansija Republike Srpske.

Humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" organizuje se 12. put pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.