latinica  ћирилица
18/12/2021 |  13:28 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Svečano puštena u rad gondola Poljice na Јahorini (FOTO/VIDEO)

Na Јahorini je otvorena novoizgrađena kabinska gondola Poljice, dva šestosjeda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih vještačkih osniježenih staza. Gondola je kapaciteta 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša.
Јahorina presijecanje vrpce - Foto: RTRS
Јahorina presijecanje vrpceFoto: RTRS

Gondolu su svečano otvorili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Veliki infrastrukturni projekti, ski-liftovi sidro i tanjir, osposobljavanje staze za spust poslije 30 godina, sedam novih kilometara za osnježavanje, kao i rasvjeta staze "Novak Đoković", urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, rečeno je na svečanom otvaranju.

Foto: RTRS

- Čast mi je ovdje biti i svjedočiti o još jednom uspjehu koji smo nesumnjivo ostvarili zajedničkim naporima, ne samo gradeći sve ovo na Јahorini, nego dokazujući da to možemo - rekao je Dodik.

On je čestitao i zahvalio Olimspijskom centru i svim prijateljima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta.

- Ovo je rezultat velike vizije kao neodvojivog plana razvoja modrene i slobodne Republike Srpske. Sve što radimo, radimo na dobrobit mladih generacija u Srpskoj koje dolaze da nastave naš put - rekao je Dodik.

Foto: Srna

Prema njegovim riječima, vlasti u Srpskoj nastaviće sa investicijama širom Republike Srpske u svim oblastima privredno-ekonomskog djelovanja.

Foto: RTRS

Višković je rekao da bez ulaganja nema benefita i rezulatat što smo i danas pokaazali na Јahorini kao i više puta do sada

- Vodili smo računa da investiramo u najmoderniju ski i turističku infrastrukturu i to ćemo raditi i ubuduće, a uskoro na Igrištima i na Manjači - rekao je Višković.

Foto: RTRS

Direktor OC Јahorina Dejan Ljevnaić rekao je da je gondola Poljice njihova najveća investicija i da su ovu zimsku sezonu dočekali kao broj jedan ski-centar u jugoistočnoj Evropi.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da je OC, zahvaljujući viziji rukovodstva i ključnih institucija Republike Srpske, jedan od najboljih primjera osmišljenog sistemskog investiranja u Srpskoj.

Predsjednik Nadzornog odbora OC Јahorina Nedeljko Elek rekao je da vlada veliko interesovanje investitora za Јahorinu. Najavio je da bi u sljedeće dvije godine trebalo da počne izgradnja i gondola od Pala do Јahorine, zatim izgradnja multifunkcionalne dvorane na Јahorini, kao i gasifikacija Јahorine.

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, obraćajući se prisutnima, citirao je jednog sveštenika iz okoline Mokre Gore, koji je rekao da bi "svi da žive u raju, a niko neće da umre", aludirajući na ljepotu Јahorine, čistu prirodu i neophodnost poštivanja umjetnosti.