latinica  ћирилица
19/12/2021 |  11:00 ⇒ 11:35 | Autor: RTRS

U Doboju akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" dočekali s velikim optimizmom (VIDEO)

Djeca s poteškoćama u razvoju sa područja Doboja imaju sve uslove za školovanje u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić", ali je problem što nemaju priliku da svaki dan dođu u školu.
S ljubavlju hrabrim srcima - Foto: RTRS
S ljubavlju hrabrim srcimaFoto: RTRS

Te probleme ublažila bi nabavka vozila za njihov prevoz, pa su i u Doboju humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", dočekali s velikim optimizmom.

Cilj humanitarne akcije Saveza "Menerali" i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović je da prikupi novac za kupovinu 33 vozila za prevoz djece s poteškoćama u razvoju u 29 lokalnih zajednica u Srpskoj. Za te potrebe otvoren je i humanitarni broj 1411.

Roditelji od ove akcije očekuju mnogo, jer oni najbolje znaju koliko je važno da djeca dolaze u školu ili dnevni centar i druže se sa vršnjacima.

OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Doboju pohađa 65 učenika s poteškoćama u razvoju, od kojih pedeset redovno koristi usluge Dnevnog centra. Ovdje imaju i inkluzivno igralište prilagođeno njihovim potrebama.

U planu je dogradnja škole a nove prostorije obogatiće sadržaje za mališane. Zbog toga je od velike važnosti da dobiju i vozilo koje će ih svakodnevno dovoziti u školu i u Dnevni centar.