latinica  ћирилица
20/12/2021 |  10:47 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

Selak saslušan u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH (VIDEO)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak jutros je, u svojstvu svjedoka, saslušan u Tužilaštvu BiH koje je, podsjećamo, pokrenulo istragu protiv zvaničnika iz Republike Srpske zbog navodnog napada na ustavno-pravni poredak.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

Prema toku saslušanja, postupajući tužilac Oleg Čavka tretira sve materijale i akte koji su bili pred poslanicima Narodne skupštine, ne samo na posebnoj sjednici Parlamenta, a odnose se na vraćanje Dejtonskih nadležnosti Republici Srpskoj.

Selaku koji je iskaz dao u svojstvu svjedoka, predočeni su navodni osumnjičeni iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

- Meni je predočeno da su osumnjičeni predsjednici svih političkih partija, kao i predlagači informacija i zaključaka, kao i deklaracije. Pored predsjednika političkih partija tu je i predsjednica Republike Srpske kao osumnjičena, predsjednik Vlade i šefovi poslaničkih klubova - rekao je Selak.

Kaže da ne vidi svrhu današnjeg pozivanja, jer sve što ga danas pitali su opšte stvari koje su poznate u javnosti.

- Јa sam prenio, one opštepoznate stavove, stavove institucija Republike Srpske i svakako dao sam izjavu da sam za jačanje institucija Republike Srpske, za jaku i stabilnu Srpsku u okviru Dejtonske BiH - dodao je on.

Sutra, 21. decembra pozivu Tužilaštva BiH trebalo bi da se odazove predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ranije je izjavio da je dobio poziv da u utorak, 21. decembra, da izjavu u svojstvu svjedoka, ali da će se, zbog ranije preuzetih obaveza, odazvati u srijedu 22. decembra.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je pokrenulo istragu protiv zvaničnika iz Republike Srpske zbog navodnog napada na ustavni poredak.

Pozive da izjavu daju dobili su, za sada, samo predstavnici opozicionih partija.