latinica  ћирилица
29/12/2021 |  08:23 ⇒ 11:46 | Autor: RTRS

U Doboju se danas otvara ITC Radio televizije Republike Srpske (VIDEO)

U Doboju se danas otvara Informativno tehnički centar Radio televizije Republike Srpske. Za dobojsku regiju će to biti od velikog značaja, izjavio je gradonačelnik Doboja Boris Јerinić za naš Јutarnji program
Boris Јerinić - Foto: RTRS
Boris ЈerinićFoto: RTRS

Osim rukovodstva RTRS-a, veliku podršku otvaranju ITC-a imali su i od Vlade Republike Srpske.

Јerinić je istakao da Doboj nastavlja sa razvojem.

Istakao je da će Doboj u narednom periodu voditi pronatalitetnu politiku uz želju da se u njemu mladi osjećaju svoji na svome.

- Usvojen budžet koji ima razvojnu kopmponentu. Јedna od novina je i podsticaj ljekarima, a 20 stanova će grad kupiti u 100 procentnoj cijeni. Osjeti se priliv stanovništva u Doboj, vodimo računa o populacionoj politici, mnogi bračni parovi mogu konkurisati za stan, a uslov je da posljednje tri godine imaju mjesto prebivališta u Doboju - naglasio je Јerinić.

U Doboju je u toku i nekoliko velikih infrastrukturnih projekata, a svakako da je najveći izgradnja bolnice.  

- Završena je komppletna betonska konstrukcija, postavlja se vanjska stolarija i instalacije. Rok izgradnje je kraj 2022. godine gdje ćemo dobiti najsavremeniju bolnicu u regionu, pa i na Balkanu. Zdravstveni radnici će dobiti vrhunske uslove za rad, a pacijentiu bolji nivo usluga za cijelu dobojsku regiju - istakao je gradonačelnik Doboja.  

Јerinić je podvukao da je u ovom projektu imao veliku pomoć Vlade i institucija Republike Srpske.