latinica  ћирилица
08/01/2022 |  08:23 | Autor: SRNA

Na kolovozu u višim predjelima mjestimično ima snijega

Na putevima u višim planinskim predjelima mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega, dok je kolovoz u nižim predjelima mokar, a zbog niske temperature vazduha na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Mokri kolovozi (foto: Aleksandar Čavić) -
Mokri kolovozi (foto: Aleksandar Čavić)

Radovi se izvode na magistralnim putevima Lamovita-Ivanjska, na području Dervente gdje se gradi kružni tok, Banjaluka-Stari Majdan i u tunelima Čiljegovići na putu Lapšišnica-Ljubogošta i Ugar na dionici Crna Rijeka-granica Srpske i FBiH, a otežan je saobraćaj zbog odrona na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, kao i na putu Bistrica-Podgrab odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo u rejonu Gornje Čađavice i Šipovo-Novo Selo na granici sa FBiH i Јezero-Šipovo. Јednom trakom zbog klizišta prolazi se regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće prevoz vangabaritnog tereta voziti opreznije i poštovati uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

U FBiH se zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Јablanica tokom saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova saobraćaj obustavlja. Isti režim u odvijanju saobraćaja je i na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Јablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/ i Doboj-Gračanica /u Klokotnici/.