latinica  ћирилица
09/01/2022 |  08:35 ⇒ 10/01/2022 | 07:31 | Autor: RTRS

Srpska proslavila Dan Republike; Pregled aktivnosti (FOTO/VIDEO)

Republika Srpska obilježava Dan Republike - 9. januar.
Zvaničnici Srpske na Svečanom defileu - Foto: RTRS
Zvaničnici Srpske na Svečanom defileuFoto: RTRS

Sveta arhijerejska liturgija, Svečani defile, koncerta orkestra MUP-a, vatromet, kao i koncerte povodom Dana Republike pogledajte na našem portalu.

Pogledajte SVEČANI DEFILE:

20.00 - U Banjaluci vatromet povodom Dana Republike Srpske.

19.56 - U Banjaluci je održan koncert Policijskog orkestra MUP-a Srpske povodom Dana Republike.

16.50 - Građani slave Dan Republike; Pogledajte njihove fotografije

14.30 - Svečani defile vozila u Trebinju

13.51 - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao za RTRS da je Srpska obilježavanjem 30 godina postojanja poslala poruke mira, pozivajući na zajednički život, razumijevanje i uvažavanje uz poštovanje Ustava BiH.

13.37 - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je za RTRS da je svečani defile na Trgu Krajine u Banjaluci protekao u najboljem redu, dostojanstveno i mirno, kao i čitav program obilježavanja Dana Republike.

13.29 - U opštini Istočno Novo Sarajevo na Dan Republike - 9. januara razvijena je zastava Republike Srpske i svih Srba koja je, prema zvanično dostupnim podacima, najduža zastava u Evropi, najavljeno je iz ove lokalne zajednice.

13.02 - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 9. januar - Dan Republike, poručivši da je Republika Srpska ostvaranje sna srpskog naroda na ovim prostorima i garant opstanka.

13.00 - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da nikada nećemo odustati od Republike Srpske.

12.45 - Helikopteri MUP-a Republike Srpske i Helikopterskog servisa učestvovali su danas na Svečanom defileu povodom Dana Republike

12.40 - "Pukni zoro" na Svečanom defileu povodom Dana Republike 

12.35 - Pripadnici ešalona SAЈ-a MUP-a Srpske pjevali su na Svečanom defileu muzičku numeru "Za krst".

12.20 - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjendištva BiH Milorad Dodik i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač predvodili su Svečani defile povodom Dana Republike.

11.55 - U Banjaluci je u toku Svečani defile povodom Dana Republike Srpske.

11.15 - Uzalud je sve čovjeku ako sav svijet zadobije, a dušu svoju izgubi, poručio je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije okupljenim vjernicima u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

10.40 - Završene su i posljednje pripreme za Svečani defile povodom Dana Republike Srpske.

      View this post on Instagram

A post shared by RTRS (@rtrsvijesti)

10.05 - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović stigla je u Hram Hrista Spasitelja u Banjaluci gdje je u toku Sveta arhijerejska liturgija.

Liturgiji prisustvuje i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i premijer Radovan Višković.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Svetu arhijerejsku liturgiju trećeg dana Božića služi Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje više arhijereja SPC.

09.26 -  Sve aktivnost povodom Dana Republike možete pratiti i preko našeg Otvorenog programa.

09.19 - Borci veterani Prve motorizovane Gardijske brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske spremni za svečani defile, sa ratnim zastavama, kao i brigadnom dužine 25 metara.

Veterani spremni za defile (Foto: RTRS)

08.55 - Patrijarh Porfirije služi povodom Dana Republike i trećeg dana Božića posvećenog Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Patrijarh Porfirije ispred Hrama Spasitelja u Banjaluci (Foto: RTRS)

Srpski patrijarh stigao je zajedno sa Njegovim preosvetšetnstvom episkopom banjalučkim Јefremom, mitropolitom crnogorsko-primorskim Јoanikijem i ostalim arhijerejima SPC.

Patrijarh Porfirije ispred Hrama Spasitelja u Banjaluci (foto: RTRS)

Patrijarha Porfirija dočekao je pred hramom veliki broj vjernika, sveštenstva i monaštva koji su ga zamolili da se pomoli za sve ljude i poželjeli mu srećan Božić.

Svetoj liturgiji prisustvuje veliki broj vjernika.

Patrijarh Porfirije ispred Hrama Spasitelja u Banjaluci (Foto: RTRS)

08.54 - Čitaoci našeg portala, gledaoci i slušaoci Radio televizije Republike Srpske, slali su nam fotografije zastava Srpske koje krase njihove domove povodom Dana Republike.

08.20 - Nikad još nije bilo da se nekom osporava krsna slava, a rijetko je bilo da krsnu slavu slavi cijela država, svi građani, izjavio je srpski akademik i književnik Matija Bećković gostujući u Otvorenom programu naše televizije povodom Dana Republike.

07.55 - Povodom Dana Republike večeras će biti održani koncerti širom Srpske, a jedan od njih počeće u 19.00 časova na platou ispred Palate Republike Srpske u Banjaluci.

Član Policijskog orkestra Radiša Račić pozvao je građane da prisustvuju koncertu.

Koncerte možete pratiti i na našem programu.