latinica  ћирилица
09/01/2022 |  09:07 ⇒ 09:39 | Autor: RTRS

Da li će Đoković moći da igra na Australijan openu? (VIDEO)

Novak Đoković u imigracionom pritvoru čeka odluku da li će moći da igra na Australijan openu.

Mislim da Novak Đoković nije zaslužio ovakav tretman, ali nadam se da će se izboriti s tim i još jednom pobijediti, izjavio je reprezentativac Srbije teniser Nikola Ćaćić, gostujući u Sportskom dodatku naše televizije.

- Ovo nema veze sa tenisom i sportom, ovo je jednostavno politički. Ima 26 ljudi koji su ušli an isti način kao i Novak, bili su ovdje desetak dana i dobili su poziv da se jave tamošnjoj policiji. Oni su već regularno ušli u Australiju. Ne znam da li se u međuvremenu nešto promijenilo – rekao je Čačić.

Majkl Babić, fotograf turnira Australian Opena i dopisnik Politike i Sportskog Žurnala iz Melburna, objasnio je za našu televiziju situaciju u Melburnu i poručio da ima nade da sudija odluči u Novakovu korist.

- Posljednje informacije imam iz prve ruke, od Novakovog fizioterapeuta. Zahvalio je na podršci i rekao da je sve u redu i da moramo da se molimo Bogu da će biti pozitivan ishod na sudu i da ćemo se vidjeti na teniskom terenu u Melburnu. Mi smo svi u šoku, nevjerovatno je šta se desilo. Nisam nikad smatgrao da to može da se desi, mada znamo da su pogranične službe ovdje rigorozne i da vraćaju mnoge ljude, odbijaju im vize. Ništa nas više ne čudi jer vi ste u rukama jednog službenika koji se možda i ne razumije u tenis i ne zna ko je Novak Đoković - izjavio je Babić.