latinica  ћирилица
09/01/2022 |  09:52 | Autor: SRNA

Đuran: Republika Srpska garant opstanka srpskog naroda

Načelnik opštine Bosansko Grahovo Uroš Đuran poručio je u čestitki povodom Dana Republike, da je Srpska garant opstanka srpskog naroda.
Bosansko Grahovo - Foto: RTRS
Bosansko GrahovoFoto: RTRS

Đuran je rekao Srni da 9. januar za srpski narod predstavlja simbol nastanka Srpske.

- Bez obzira što se Republika Srpska od postanka do danas suočavala sa brojnim izazovima i iskušenjima, to ju je samo ojačalo i dalo snagu da ide naprijed složno i jedinstveno u odbrani i očuvanju naše ponosne Republike Srpske - istakao je Đuran.

On je naveo da se obilježavanjem 9. januara odaje počast svim poginulim borcima koji su život dali u poslednjem ratu i tako izgradili Republiku Srpsku.

U čestitki povodom rukovodstvu Srpske i njenim građanima, Đuran je ponovio da je Srpska garancija za zaštitu srpskog naroda.

- Republika Srpska 30 godina ostaje trajna garancija zaštite prava srpskog naroda na ovim prostorima i jedini interes i cilj treba uvijek da bude njeno dalje jačanje i podrška rukovodstvu na čelu sa našim predsjednikom Miloradom Dodikom - rekao Đuran, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Bosanskom Grahovu.

Srpski poslanici proglasili su 9. januara 1992. godine Srpsku Republiku BiH, koja će kasnije biti nazvana Republika Srpska, kao odgovor na namjeru Muslimana i Hrvata da se izdvoje iz Јugoslavije, te na stalno preglasavanje Srba na svim nivoima u BiH.

Skupština srpskog naroda proglasila je Republiku Srpsku prije bilo kakvih međunacionalnih sukoba i početka građanskog rata u BiH.