latinica  ћирилица
09/01/2022 |  12:44 ⇒ 12:45 | Autor: SRNA

Stefanović: Dan Republike Srpske se slavi sa ogromnim ponosom

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitku povodom Dana Republike Srpske, uz želje da Srpska nastavi da se razvija na putu mira, stabilnosti i prosperiteta.
Nebojša Stefanović (Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Nebojša Stefanović (Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

- Svim građanima naše bratske Republike Srpske od srca čestitam Dan Republike i krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana. Danas se navršava vaših prvih 30 godina i ovo je vaš najvažniji dan koji slavimo sa ogromnim osećajem ponosa - naveo je Stefanović u čestitki.

I gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je 9. januar, Dan Republike Srpske, istakavši da Srpska sve u matici Srbiji već 30 godina čini ponosnim, neprestano dajući primjer kako se vole svoja zemlja i narod.

- Nastala na temeljima teške borbe, Republika Srpska je ostvarenje sna i plod težnje naše braće preko Drine da žive bezbjedno i u miru sa svima. Prvih 30 godina je za nama, a ja od srca želim da obilježite još mnogo jubileja, zajedno sa Srbijom, kao vašom najjačom podrškom - naveo je Radojičić.

On je istakao da je grad Beograd u prethodnoj godini pokazao da je uvijek tu za svoju braću, te podsjetio na prošlogodišnje sastanke sa kolegama iz Banjaluke, Bijeljine, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Višegrada, Srebrenice.

- Zajedno smo dokazali da su naše veze neraskidive. Radujem se što ćemo i u ovoj godini nastaviti da radimo na snaženju naših odnosa - poručio je gradonačelnik Beograda.