latinica  ћирилица
09/01/2022 |  14:18 ⇒ 14:18 | Autor: SRNA

Mandić: Srbi danas slave svoju državu zapadno od Drine

Јedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da je Republika Srpska ponos srpskog naroda koji danas, gdje god da živi, slavi državu Srba zapadno od Drine.
Andrija Mandić (Tanjug/Zoran Žestić) - Foto: TANЈUG
Andrija Mandić (Tanjug/Zoran Žestić)Foto: TANЈUG

Čestitajući Dan Republike, Mandić je naveo Republika Srpska jedan od stubova srpskog identiteta i opstanka posljednjih decenija.

- Trideset godina Republike Srpske obilježeno je borbom, iskušenjima, ali i prosperitetom i nadom. Na Republiku Srpsku su nasrtali, a i danas nasrću razni protivnici našeg naroda, ali njihovi pokušaji su nailazili na odlučan otpor nepokolebljivog naroda i rukovodstva Srpske - naveo je Mandić.

On je istakao da ono što je izvojevano u Odbrambeno-otadžbinskom ratu niko ne može poništiti, nijedna sila, nijedan moćnik kako se god zvao, jer je za slobodu Republike Srpske živote dalo hiljade ljudi, njeno stvaranje je spriječilo novi genocid nad srpskim narodom i zato treba pamtiti sve koji su učestvovali u njenom formiranju i nastanku.

-Gdje god su Srbi na ovim prostorima, od Podgorice do Banjaluke, od Nikšića do Subotice, od Kosovske Mitrovice do Trebinja, slave danas praznik, slave državu Srba zapadno od Drine - rekao je Mandić.

On je naglasio da niko ne može oduzeti nijedno pravo narodu Srpske, koji treba sam da odlučuje o svojoj sudbini, napomenuvši a su veliki preci sanjali dan srpske slobode i ujedinjenja i, kao najveći u svom narodu, znali su kojim putem treba ići.

- Srpski narod na ovim prostorima mora biti jedinstven jer je to jedini put da opstanemo i da budemo dostojni naših predaka i njihove velike ideje - istakao je Mandić čestitajući Dan Republike srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i narodu Srpske.

Mandić, koji je i predsjednik Nove srpske demokratije, naveo je da je današnji praznik Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana i njegova porodična krsna slava, zbog čega nije u mogućnosti da bude na svečanom obilježavanju ovog velikog dana u Banjaluci.