latinica  ћирилица
10/01/2022 |  12:23 | Autor: SRNA

Kojić: Bošnjaci sudskom torturom žele nametnuti dominaciju u BiH

Da je sudstvo u BiH postalo instrument sprovođenja i nametanja bošnjačkih političkih i drugih ciljeva pokazuju svakodnevne prijetnje bošnjačkih zvaničnika, ali i običnih građana iz tog naroda, koji putem medija i društvenih mreža traže pokretanje tužbi protiv svega što dolazi iz Republike Srpske i od srpskih predstavnika i naroda, ocijenio je predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice Branimir Kojić.
Branimir Kojić - Foto: SRNA
Branimir KojićFoto: SRNA

On kaže da se sudom prijeti svakom ko iznese svoj stav ili mišljenje o bilo čemu, a što nije u saglasnosti sa bošnjačkim interesima i što se protivi njihovoj apsolutnoj dominaciji i vlasti.

- U političkom Sarajevu pokušava se stvoriti takav ambijent ili stanje da jedino mjerilo u bilo čemu što se radi ili govori u BiH bude odobrenje ili saglasnost SDA i bošnjačkih lidera, bez obzira da li je to na štetu srpskog i hrvatskog naroda, što je najčešći slučaj - smatra Kojić.

Nametanje bošnjačke dominacije u bilo kakvom odlučivanju postaje neizdržljivo i to se mora spriječiti, kaže Kojić, jer se svakodnevno iznose klevete, majorizuje srpski narod i omalovažava njegova kultura, prava, običaji, tradicija i praznici.

On napominje da to potvrđuje i najava funkcionera SDA Šemsudina Mehmedovića da će pokrenuti inicijativu da se 9. januar proglasi danom početka navodnog genocida.

- Umjesto da odgovara za počinjene zločine nad Srbima u toku rata, Mehmedović prijeti i pokreće neke nakaradne inicijative koje preko pravosuđa BiH želi nametnuti srpskom narodu, što je nedopustivo - ukazuje Kojić.

Prema njegovim riječima, to pokazuje koliko Mehmedović mrzi Republiku Srpsku, srpski narod i sve što mu pripada i što baštini.

- Nije mu palo na pamet da se oglasi na Božić i da se izvini za sve ono što je uradio /bošnjački ratni komandant/ Naser Orić u Kravici, nego je, vjerovatno, ponosan na to zlodjelo - ističe Kojić.

Govoreći o Mehmedovićevoj najavi, on ukazuje da su muslimanske snage pokazale šta žele da učine u Podrinju, ali i u cijeloj tadašnjoj državi, a željele su da Srbe izbrišu sa lica zemlje.

- To pokazuju masovni zločini koje su počeli činiti od aprila 1992. godine i sve do Božića 1993. godine i zločina u Kravici, što su potvrdili samo devet dana kasnije u Skelanima kada su pobili sve što su stigli - navodi Kojić.

On kaže da postavljanje snajpera na mjestu odakle se nišani most i ubijaju srpski civili nije ništa drugo nego genocidna namjera, ali za Mehmedovića su to civilizacijske vrijednosti.

Kojić ističe da Mehmedoviću smeta 9. januar, pa se utrkuje sa zvaničnicima SDA Ramizom Salkićem i Bakirom Izetbegovićem ko će jače da napada sve što je srpsko da bi pridobili naklonost što većeg broja bošnjačkih pristalica jer je ovo izborna godina.

- Republika Srpska je trajna kategorija i to nam niko ne može oduzeti, kao što nam niko ne može nametnuti bilo kakve zakone jer se ne bojimo istine i niko nam neće zabraniti da je govorimo - kaže Kojić.

On navodi da je jučerašnje obilježavanje 30 godina od nastajanja otadžbine Republike Srpske još jednom pokazalo da je ona neosporna i da će živjeti vječno, ma koliko ona smetala sljedbenicima Alije Izetbegovića i onima koji vjeruju u realizaciju "Islamske deklaracije".