latinica  ћирилица
10/01/2022 |  12:40 ⇒ 20:26 | Autor: SRNA

Narednih dana veoma hladno sa povremenim snijegom

U Republici Srpskoj će narednih dana biti pretežno oblačno i veoma hladno sa povremenim snijegom, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro i tokom dana biće hladno, uz snijeg uglavnom na istoku i centralnim krajevima, a povremeno i na sjeveru. Na jugu će biti uglavnom suvo, sunčano i vjetrovito. Uveče i tokom noći očekuje se prestanak padavina.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus pet do dva stepena, na jugu do šest, u višim predjelima od minus sedam, a maksimalna od minus dva do tri, na jugu do devet stepeni, a u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusova.

Vjetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova, na jugu sa jakim udarima, posebno na planinama.

U srijedu, 12. januara, jutro će biti pretežno oblačno, suvo i veoma hladno sa mrazem, na jugu vedro.

Od sjevera ka centralnim krajevima doći će do postepenog razvedravanja, pa će tokom dana biti sunčanih perioda. Oblačnije može ostati na istoku, dok će tokom večeri biti vedro u većini krajeva i hladno.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus šest do nula, u višim predjelima od minus 10, a maksimalna od minus četiri do dva, na jugu do sedam, u višim predjelima od minus šest stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 13. januara, ujutro će biti vedro sa umjerenim do jakim mrazom i veoma hladno, u istočnim predjelima pretežno oblačno, oko rijeka i po kotlinama je moguća magla. Tokom biće dana sa sunčanim periodima, uz promjenljivu oblačnost, i hladno. Uveče i tokom noći doći će do naoblačenja sa sjeveroistoka koje će donijeti snijeg u centralnim i istočnim krajevima.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus osam do minus tri, u višim predjelima od minus 15, a maksimalna od minus četiri do dva, na jugu do sedam stepeni, u višim predjelima od minus sedam stepeni Celzijusovih.

U petak, 14. januara, jutro će biti oblačno i hladno, sa slabim snijegom u centralnim i istočim krajevima, na jugu vedro. Poslijepodne se očekuje prestanak padavina i razvedravanje od sjevera ka centralnim krajevima. Na jugu Hercegovine veći dio dana biće sunčano.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus pet do nule, na jugu do dva stepena, u višim predjelima od minus devet, a maksimalna od minus jedan do pet, na jugu do 10, u višim predjelima od minus pet stepeni Celzijusovih.