latinica  ћирилица
10/01/2022 |  14:40 ⇒ 20:10 | Autor: RTS

Đoković: Želim da ostanem i takmičim se na Australijan openu (FOTO/VIDEO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trenirao je na "Rod Lejver areni", poslije čega se prvi put oglasio poslije sage kroz koju je prošao.
Đoković u Melburnu (foto: twitter.com/DjokerNole) -
Đoković u Melburnu (foto: twitter.com/DjokerNole)

Đoković nije gubio vrijeme pošto mu je dozvoljeno da boravi u Australiji i već je počeo da se sprema za prvi grend slem u sezoni, što je potvrdio i njegov brat Đorđe na konferenciji za medije.

Sud u Melburnu poništio je odluku Federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića, potom se čekala odluka ministra Aleksa Hoka, a kada ona nije stigla, srpski igrač je postao slobodan.

Iako postoji mogućnost da mu viza bude ukinuta u utorak, branilac titule je odmah otišao u Melburn park i u večernjim časovima održao trening na najvećem stadionu u kompleksu.

- Drago mi je što je Sud preokrenuo odluku o ukidanju vize. Bez obzira na sve što se desilo, želim da ostanem i da se takmičim na Australijan openu. Ostajem fokusiran na to, doletio sam ovdje da igram na jednom od najvažnijih turnira pred nevjerovatnim navijačima - napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Novak je izašao iz hotelskog pritvora poslije šest dana i želio je da se razmrda na terenu na kojem su mu društvo pravili članovi tima - Goran Ivanišević, kondicioni trener Marko Paniki i fizioterapeut Ulises Badio.

- Novak je već bio na terenu, već je trenirao - rekao je njegov brat Đorđe.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, titulu brani upravo Đoković, koji je devet puta dizao pehar na "Rod Lejver areni".